Lessons

OUR DOJO

 

Onze Dojo (trainingszaal) situeert zich in hartje Pelt nl. in de Vrijheidsstraat ZN.  De ingang bevindt zich in de Stationsstraat juist langs het Sint Hubertus college.

 

Het is een mooie parketzaal met ruime spiegels om kwalitatieve trainingen te kunnen aanbieden.  Ook zijn er specifieke matten voorzien om de spieren, gewrichten en enkels van het onderlichaam niet te zwaar te belasten.  

Karate lessen voor kinderen?

 

Is Karate goed voor kinderen?  Is karate de juiste keuze als sport voor mijn kind?  Is karate alleen maar vechten?  Zijn karatebeoefenaars vechtmachines? enz.

Dit zijn vragen gesteld door talrijke ouders.  Ja.. een kind kan deze sport beoefenen en het is zelfs een zeer goede keuze.  Een kind is op zijn jonge leeftijd bezig waarin het lichaam en de geest zich aan het ontwikkelen zijn.  Het is dan ook zeer belangrijk dat op harmonieuze wijze alle spiergroepen getraind worden.  Het lichaam werkt symmetrisch en karate zorgt ervoor dat de coördinatie , het evenwicht, de motoriek, de souplesse en de geest van het lichaam zich volledig ontplooien.

Daarom werken we tijdens de karatetrainingen steeds gecontroleerd.  Bij elke oefening binnen het karate is de controle over het lichaam steeds terug te vinden.  Ook trainen wij altijd de rechter-en linkerkant van het lichaam.  Een heel belangrijk punt is het respect voor de trainer, de partner en voor de kledij.  Karate kweekt zelfvertrouwen en dit zelfvertrouwen zorgt ervoor dat men zijn agressiviteit leert beheersen.  Er zijn geen medische tegenindicaties voor het beoefenen van karate.  Indien men geschikt is voor sport in het algemeen is men geschikt voor karate.

Ben je als ouder geïnteresseerd of is je kind geïnteresseerd kom dan gerust langs en vraag verdere inlichtingen.

OUR LESSONS CHILDREN

 

Kinderen (vanaf 6 jaar)

Dinsdag: 18.00 - 19.00 uur

Vrijdag: 18.00 - 19.00 uur

Traditioneel Goju Ryu Karate

 

OUR VISION

Onze doelstelling is om ieder kind ongeacht zijn beperkingen de kans te geven aan sport te doen en zich zo motorisch en psychologisch te kunnen ontwikkelen.

OUR LESSONS ADULTS

 

Jeugd & Volwassenen (+14 jaar)

Dinsdag: 19.00 -20.30 uur

Vrijdag: 19.00 - 20.30 uur

Traditioneel Goju Ryu Karate

 

OUR LESSONS SPORTKARATE

Dinsdag: 18.00 - 19.00 uur

Iedere dinsdag is er voor ons sportteam een specifieke wedstrijdtraining voorzien.  Meer info bij de leraren.

USEFUL INFO

 

Breng je mee iedere les

 

  • je stempelkaart
  • je blauwe of rode vuistbeschermers
  • slippers of sportschoenen
  • een jas of traingsvest
  • Laat niks waardevol achter in de kleedkamers